Τηλ. επικοινωνίας: 6940 188 555

Κάνοντας SEO (Search Engine Optimization) και χρησιμοποιώντας το σύστημα διαφημίσεων της Google AdWords μπορούμε να πετύχουμε την καλύτερη κατάταξη στην αναζήτηση των χρηστών.

Το σύστημα διαφημίσεων AdWords της Google, είναι ένα εργαλείο δημοπρατικής διαφήμισης στο διαδίκτυο. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί για κάθε λέξη ή φράση κλειδί που θέλουμε να μας βρίσκουμε γίνεται μια μικρή δημοπρασία ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους. Όσο περισσότεροι δηλαδή είναι αυτοί που θέλουν να βγαίνουν πρώτοι σε μια λέξη κλειδί, τόσο μεγαλύτερο μπορεί να είναι το κόστος ανά κλικ στη διαφήμισή μας.

Λέξεις κλειδιά με μικρό ανταγωνισμό, μπορεί να σας στοιχίζουν 0.1 ευρώ ενώ λέξεις μεγάλου ανταγωνισμού μπορεί να φτάνουν και 20 ευρώ το κλικ.

Η προσφορά όμως που κάνουμε σε ένα κλικ δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας στη διαμόρφωση του κόστους και της κατάταξής του. Δεν αρκεί δηλαδή να βάλουμε περισσότερα χρήματα για να βγούμε πρώτοι. Τρεις βασικοί παράγοντες ποιότητας (Quality Score) που κρίνουν τη σημαντικότητα και κατ’ επέκταση το κόστος του κλικ και την κατάταξη είναι οι εξής:

  1. Η σχετικότητα μεταξύ διαφήμισης και της σελίδας προορισμού (δηλαδή αν η διαφήμιση λέει αγοράστε ένα ποδήλατο SPEED, σελίδα προορισμού περιέχει περιεχόμενο για το ποδήλατο SPEED και όχι για ποδήλατα γενικά)
  2. Ποιότητα της σελίδας προορισμού
  3. Κάποια ιστορικά στοιχεία της σελίδας σας και του λογαριασμού σας στο adwords
  4. Η σχετικότητα των λέξεων κλειδιών με το κείμενο της διαφήμισής μας.

Μπορούμε λοιπόν με μερικές σωστές ρυθμίσεις, να βγαίνουμε πρώτοι στις αναζητήσεις μέσω διαφήμισης αλλά όχι απαραίτητα πολύ φθηνά.

Εδώ έρχεται το SEO. Κάνοντας Search Engine Optimization στη σελίδα μας, βελτιώνουμε το quality score μας με αποτέλεσμα να μπορούμε να βγαίνουμε, πολλές φορές, πιο ψηλά από τους ανταγωνιστές μας πληρώνοντας λιγότερα από εκείνους.

Το Quality Score μετριέται με μια κλίματα από 1 ως 10. Υπολογίστε ότι αν με τις παραπάνω τεχνικές SEO καταφέρουμε να φτάσουμε το Quality Score στο 10, το κόστος της διαφήμισής μας, μπορεί να μειωθεί ως και 50%...