Τηλ. επικοινωνίας: 6940 188 555

Η Google δίνει νέα διάσταση στις αναζητήσεις των χρηστών της και δίνει πλέον μια νέα τεχνολογία σήμανσης περιεχομένων στις ιστοσελίδες.


Η τεχνολογία Rich Snippets ή "Σήμανση δομημένων δεδομένων" είναι ένας πρότυπος τρόπος για να επισημάνετε το περιεχόμενό σας έτσι ώστε οι μηχανές αναζήτησης να μπορούν να το καταλάβουν πιο εύκολα.

Όταν η ιστοσελίδα σας περιλαμβάνει σήμανση δομημένων δεδομένων, η Google (και άλλες μηχανές αναζήτησης) μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα στην αναζήτηση του περιεχομένου σας καλύτερα, να τα παρουσιάσει πιο πληροφοριακά στα αποτελέσματα αναζήτησης, και να προσθέσει νέες εμπειρίες, όπως φωνητικές απαντήσεις, χάρτες, και άλλες υπηρεσίες της Google.

Γιατί όμως πρέπει να χρησιμοποιήσετε Rich Snippets στην ιστοσελίδα σας;

Ένας σημαντικός λόγος, είναι σίγουρα, ότι και μόνο η παρουσία δομημένου κώδικα στην ιστοσελίδα σας θα δώσει ένα καλό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δίνεται στη Google τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενό σας σύμφωνα με όλες τις νέες δυνατότητες αναζήτησης που παρέχει ή που πρόκειται να παρέχει στο μέλλον.

Επειδή όμως, όπως λέμε «μια εικόνα χίλιες λέξεις», ακολουθεί ένα κατατοπιστικό παράδειγμα*.

 

 rich snippets example

Εμείς στην Sphere Web Solutions μπορούμε!

 

*Τα αποτελέσματα στη φωτογραφία είναι ενδεικτικά από αναζητήσεις στην Google με τη λέξη κλειδί "spanakopita".